Польські правоохоронні органи спільно з колегами з інших держав Європейського Союзу ліквідували злочинну групу, яка допомагала громадянам України нелегальним чином потрапити в ЄС і діяла щонайменше з 2009 року. Про це «УНІАН» повідомили у прес-службі Прикордонної служби Польщі.

Організатором групи, до складу якої входили сім польських громадян, виявився українець, який проживав у Великобританії.

За даними прикордонників, зловмисники переправляли громадян України у держави Західної Європи на підставі знайдених або вкрадених паспортів громадян Польщі та Німеччини. Перетин кордону та подальша легалізація проходили індивідуально для кожного із іноземців. Часто вони проходили перукарські та косметичні процедури, щоб бути схожими на власника паспорта.

За свої послуги зловмисники отримували 2500 євро, а за час діяльності могли переправити в ЄС кілька сотень людей.

У Прикордонній службі повідомили, що організатора групи та одного із поляків затримали у Великобританії і вже засудили до 9 і 5 років позбавлення волі відповідно.

Справа стосовно п'яти жителів Дольносленського воєводства, серед яких дві жінки, направлена до суду.

Прес-секретар Надобжанського відділу Прикордонної служби Ганна Галон повідомила, що прикордонники затримали 145 українців, які скористалися чужими чи підробленими документами громадян ЄС. За її словами, більшість із них добровільно покинули Польщу, за винятком кількох, які були доставлені на кордон з Україною у примусовому порядку.

За даними польських прикордонників, зловмисники переправляли українців, зокрема, у Великобританію, Італію, Німеччину, Францію, Нідерланди та Іспанію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229