Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявляє, що не підтримує силовий варіант розблокування роботи парламенту. Про це він сказав на прес-конференції у парламенті.

«Десь хтось говорить про якісь силові методи. Потрібно відвикати від цього, тому що у нас європейська держава, і ніяких силових методів я не підтримував і підтримувати не буду», - підкреслив Рибак.

Він зазначив, що бачить єдиний вихід із ситуації у продовженні переговорного процесу, який, за його словами, триває вже майже два тижні.

Так, і завтра Рибак збирає на 10:30 лідерів фракцій, щоб спробувати домовитися і розблокувати парламент.

Голова ВР пожартував, що готовий закрити у своєму кабінеті лідерів фракцій до того моменту, поки вони не домовляться. «Я чай дам, каву. Нехай сидять, домовляються. Потрібен день - хай сидять день, потрібна доба - хай сидять добу, а може, більше», - сказав Рибак, передає «УНІАН».

На його переконання, 19 лютого є всі можливості розпочати роботу парламенту і нарешті почати приймати необхідні країні закони, які, серед іншого, стосуються і підвищення соціальних стандартів, боротьби з корупцією тощо.

Рибак також вкотре заявив, що не може підписати постанову про введення нової системи голосування, яка передбачає сенсорну кнопку, оскільки це буде порушенням закону про регламент.

На думку Рибака, правовим шляхом є розблокування роботи парламенту, а потім ухвалення відповідних змін до закону. Він висловив сподівання, що компроміс у цьому питанні буде досягнуто найближчим часом.

Нагадаємо, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що 5 лютого є початком 30-денного терміну, після закінчення якого Президент Віктор Янукович зможе скористатися правом розпуску Ради і призначити позачергові вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212