Єгипетська влада 14 лютого оголосила про намір ввести заборону на продаж алкоголю у містах країни, повідомляє Africa Review.

Управління нових міських співтовариств (УНМС) країни, яка керує муніципальними справами, оголосило, що нові ліцензії на продаж алкогольних напоїв більше не видаватимуться, а старі – не продовжуватимуться. Заступник голови відомства Набіль Аббас прокоментував це рішення так: «Ми більше не можемо дозволити, щоб алкогольні крамниці поширювали обжерливість і пияцтво у нашому суспільстві». При цьому він послався на необхідність «дотримуватися релігійних та соціальних норм, дотримуватися здорового способу життя і не псувати життя оточуючим».

За словами чиновника, в першу чергу заборона торкнеться міст-супутників великих населених центрів, а також передмість таких мегаполісів, як Каїр і Олександрія.

Ця антиалкогольна ініціатива уряду, що складається із «помірних ісламістів», стала вже не першою. Раніше влада вже заборонила продаж алкогольних напоїв громадянам Єгипту під час усіх без винятку мусульманських свят.

Крім того, єгиптянам заборонили випивати під час священного місяця Рамадан, коли протягом дня всі правовірні зобов'язані утримуватися від їжі і напоїв, а розговітися можна тільки після заходу сонця, пише «Lenta.ru».

За словами критиків, всі ці нововведення служать інтересам лише однієї групи єгиптян: віруючих мусульман, які дотримуються усіх норм і ритуалів своєї релігії. При цьому місцеві християни і атеїсти змушені будуть підкорятися чужим для себе правилам. Крім того, заборона на продаж алкоголю може вдарити по імпортерам і продавцям алкогольних напоїв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201