Завтра у ході судового засідання планується допитати у рамках досудового слідства чергового свідка, який фігурує у матеріалах справи про вбивство у 1996 році у Донецьку бізнесмена і депутата Євгена Щербаня.

Про це сказав журналістам перший заступник начальника Управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури Олег Пушкар по завершенню допиту свідка Ігоря Мар’ їнкова у Печерському райсуді Києва.

«Після цього свідка будуть допитані інші свідки. На даний момент вже як мінімум кілька людей», - сказав він, уточнивши, що слідство ще не закінчене і прокуратура буде визначатися у подальшому, яку кількість свідків необхідно допитати у порядку досудового слідства у судовому засіданні.

На запитання, як скоро можна очікувати завершення слідчих дій, Пушкар відповів: «Ми зацікавлені розслідування цього кримінального провадження не затягувати і максимально швидко завершити досудове розслідування. Наступний допит може бути проведений вже навіть завтра».

При цьому прокурор попросив утриматися від уточнень, що за свідки будуть допитані, до тих пір, поки вони не з'являться у суді, повідомляє «УНІАН».

У той же час він зазначив, що ці свідки, на відміну від Мар’ їнкова, в інших судах свідчень у справі Щербаня не давали.

Як сказав Пушкар, екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка є підозрюваною у справі про організацію вбивства, у встановленому законом порядку оповіщена про те, що буде проводитися допит, і «наскільки у неї буде бажання прибути сюди, ось так воно і буде».

Крім того, говорячи про показання Мар’ їнкова на досудовому слідстві, Пушкар зазначив, що вони не відрізняються від наданих ним раніше.

«Якщо ви помітили, то при перехресному допиті і при тих показаннях, які він давав раніше, його свідчення взагалі не відрізнялися», - сказав Пушкар. На його думку, свідок «давав свідчення чітко, виразно і не збивався».

Як повідомляв ForUm, Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році, екс-прем'єру Юлії Тимошенко 18 січня було вручене повідомлення у підозрі її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття із Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли внаслідок отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення у шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250