Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта вважає, що Закон України «Про державний бюджет на 2013 рік» слід залишити у нинішніх рамках. Про це він сказав в ефірі програми «Про головне» на Першому Національному.

«Якщо ми говоримо про бюджет, то він складений досить жорстко, і я не думаю, що є ризики невиконання того бюджету, який був затверджений Верховною Радою», - зазначив Максюта.

Разом з тим, за його словами, нинішній державний кошторис є реальним, а тому варто його залишити у нинішніх рамках.

«Тільки хочу підкреслити, що коли приймався бюджет, було прийняте рішення, що за результатами першого кварталу він може переглядатися, і дуже важливо, щоб він залишився у рамках тієї реальності, яким він є сьогодні. Чому нас (Міністерство) це турбує, хоча ми безпосередньо бюджетом не займаємося. Тому що, що таке нереальний бюджет? Нереальний бюджет - це додатковий тиск на економіку, на виробництво. Коли доходи не виконуються і фіскальні органи починають збирати податки, тоді у підприємств виникає проблема з можливістю їх платити і тоді, відповідно, падіння економічної активності. Тому цей бюджет реальний, і нам треба його залишити у цих рамках», - зазначив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі.

Нагадаємо, 6 грудня 2012 року Верховна Рада України прийняла у цілому закон про державний бюджет України на 2013 рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218