Прем'єр-міністр України Микола Азаров зустрівся з засновниками «Європейсько-Української бізнес-федерації» Міхаелем Краусом, Корнеліусом Гранігом, Габріелем Ланскі та Бернхардом Крумплем, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

У зустрічі також взяли участь міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, посол України в Австрії Андрій Березний та керівник Державного агентства з науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

Організація, створена авторитетними австрійськими бізнесменами та юристами за підтримки посольства України в Австрії, сьогодні, 14 лютого, була зареєстрована у Відні (Австрія). Вона ставить перед собою мету просувати інтереси австрійських та інших європейських компаній в Україні, а українських компаній - в Австрії та країнах Євросоюзу.

Азаров підтримав намір ЄУБФ активізувати співпрацю з Україною на практичному економічному рівні та покращити комунікації щодо умов ведення бізнесу в Україні. Він запропонував, щоб найближчим часом «Європейсько-Українська бізнес-федерація» спільно з урядом України розробили спільну програму багаторівневих комунікацій у різних галузях економіки, гуманітарної і правової сферах, яку можна реалізувати вже у 2013 році.

Прем'єр-міністр підкреслив, що курс на асоціацію з Європейським Союзом є стратегічним для України. При цьому асоціація розглядається як «дорожня карта» перетворень усередині країни, які приведуть її до стандартів Євросоюзу.

У цьому русі найважливіша складова - структурна модернізація економіки і супутнє зростання добробуту населення. Тому уряд України реалізує нову економічну політику, націлену як на розвиток внутрішнього виробництва та споживання, так і на підтримку українського експорту. «У вирішенні цих завдань взаємне просування інтересів, яке ставить собі за мету «Європейсько-Українська бізнес-федерація», може відігравати дуже важливу роль», - заявив прем'єр-міністр.

Одночасно глава українського уряду висловив переконаність, що Австрія могла б займати більш активну позицію щодо європейської інтеграції України, і в цьому зв'язку він висловив сподівання, що заснована «Європейсько-Українська бізнес-федерація» стане важливим інструментом у досягненні цієї мети.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194