Кабінет Міністрів затвердив порядок розподілу, перерахування, обліку надходження та використання бюджетних коштів, а також повернення невикористаних коштів, виділених для підготовки і проведення всеукраїнського референдуму, йдеться у постанові Кабміну №105 від 13 лютого.

Згідно з порядком, головним розпорядником бюджетних коштів є Центральна виборча комісія, розпорядниками коштів нижчого рівня - окружні комісії референдуму.

Порядок передбачає, що бюджетні кошти перераховуються Державним казначейством ЦВК у відповідності з помісячним розписом асигнувань загального фонду державного бюджету.

Центрвиборчком складає і затверджує розподіл показників зведеного кошторису та розподіл показників зведеного плану асигнувань загального фонду державного бюджету для кожної окружної комісії референдуму як розпорядника коштів нижчого рівня та представляє їх Держказначейству, передають «Українські новини».

Рахунки окружних комісій референдуму відкриваються в органах казначейства за місцезнаходженням відповідних комісій згідно з порядком відкриття і закриття рахунків у національній валюті в органах казначейства, затвердженим Міністерством фінансів.

Зразки підписів голови, заступника голови, головного бухгалтера та відбитки печатки окружної комісії референдуму на картках, що подаються органу казначейства для відкриття рахунків, завіряються головою або заступником голови ЦВК або нотаріально.

Окружна комісія референдуму зобов'язана не пізніш, як у триденний строк з дня офіційного оголошення результатів референдуму, подати Центральній виборчій комісії виписки з реєстраційного рахунка і припинити рух коштів на ньому.

У свою чергу, ЦВК відкликає у п'ятиденний строк з дня офіційного оголошення результатів референдуму залишки невикористаних бюджетних коштів шляхом надання Держказначейству коригуючого розподілу відкритих асигнувань.

Окружком референдуму у десятиденний строк з дня офіційного оголошення результатів всеукраїнського референдуму складає та представляє ЦВК фінансовий звіт про надходження та використання бюджетних коштів.

Як повідомляв ForUm, Центральна виборча комісія затвердила зразки низки документів щодо проведення всеукраїнського референдуму на виконання закону «Про всеукраїнський референдум»

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про всеукраїнський референдумі 6 листопада 2012 року. Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції.

Також референдум може проводитися щодо питання зміни території України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234