Щороку в Україні від інфекційних захворювань помирають від 300 до 350 дітей. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу на тему «Актуальні питання імунопрофілактики в Україні» заявив доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб НМУ ім. О.Богомольця МОЗ України, головний позаштатний спеціаліст МОЗ із спеціальності "Дитячі інфекційні хвороби" Сергій Крамарєв.

«Щорічно в Україні від інфекційних захворювань помирають від 300 до 350 дітей. З них 130 - 200 - це діти першого року життя. Проти більшості інфекційних захворювань в Україні є вакцина, і якби вони були вчасно щеплені, то не було б таких сумних наслідків», - зазначив він.

У той же час, за словами заступника представника ВООЗ і глави Бюро ВООЗ в Україні Ігоря Поканевича, щорічно у світі вмирають близько 10 млн дітей від хвороб, які могли б запобігти вакцинацією.

У свою чергу, коментуючи питання наслідків вакцинації для дітей, начальник відділу клінічних випробувань та моніторингу ЄМДП ДЕЦ МОЗ України Валерія Васильєва зазначила: «Всі летальні випадки розслідувалися групами оперативного реагування. Був встановлений причинно-наслідковий зв'язок. Як виявилося, всі вони були зареєстровані в різних регіонах України при використанні різних серій вакцин і з різним часовим інтервалом. Це підтверджує, що всі ці випадки не пов'язані з якістю препарату».

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230