У 2012 році в порівнянні з 2010-м рівень вакцинації проти кожного з інфекційних захворювань, внесених до Національного календаря щеплень, зріс приблизно на 20%. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу на тему «Актуальні питання імунопрофілактики в Україні» заявила заступник директора, начальник управління охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення Департаменту реформ і розвитку медичної допомоги МОЗ Олена Терещенко.

«За останні три роки рівень вакцинації проти 10 хвороб, внесених до Національного календаря щеплень, знаходився на різних показниках. Незважаючи на активну антивакцинальну кампанію, рівень охоплення дітей вакцинацією у 2012 році зріс. У середньому по кожній інфекції в порівнянні з 2010 роком він зріс приблизно на 20%, хоча він все таки поки не досягає бажаного рівня в 95% охоплення всього населення», - зазначила фахівець.

За її словами, станом на кінець 2012 року рівень охоплення вакцинації від туберкульозу склав 95,4%, для профілактики дифтерії, кашлюку і правця - 75,6%, від кору, краснухи і паратіту - 78,8%, від гепатиту В - 82,6%, від поліомієліту до одного року - 73,7%.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221