Міжнародне агентство з атомної енергії на переговорах у Тегерані не досягло угоди щодо ядерної програми Ірану і не отримало доступ на військовий об'єкт «Парчін», повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву парламентера агентства з іранської ядерної програми Германа Накертца.

За його словами, МАГАТЕ готове продовжити переговори, але йому потрібен час для обговорення подальших кроків, необхідних для зрушень у вирішенні проблеми.

«Ми обговорювали документ про структурний підход (до вирішення ядерної проблеми), але не змогли його погодити. Ми не досягли угоди про дату наступної зустрічі», - наводить слова Накертца агентство «Франс Прес».

Раніше іранські ЗМІ з посиланням на заяву постійного представника Ірану при МАГАТЕ Алі Асгара Солтанійе повідомили, що на переговорах, які пройшли у середу, сторони зуміли домогтися зближення позицій щодо низки проблем і домовилися продовжити переговори, щоб досягти структурного підходу для вирішення спірних питань, передає РІА «Новости».

Міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салехі раніше повідомляв, що фахівці міжнародного відомства будуть обговорювати в Тегерані питання співпраці щодо об'єкту «Парчін», розташованого приблизно за 30 кілометрів на південний схід іранської столиці. МАГАТЕ вважає, що на цьому об'єкті можуть вестися роботи зі створення ядерної зброї.

США, а також деякі інші країни Заходу та Ізраїль підозрюють Іран у розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Тегеран заявляє, що його атомна програма спрямована виключно на задоволення потреб країни в електроенергії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320