Глави зовнішньополітичних відомств України і Росії Леонід Кожара та Сергій Лавров обмінялися вітальними телеграмами з нагоди 21-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною і РФ, повідомляє прес-служба МЗС.

«За минулий час нашим державам вдалося знайти взаємоприйнятні рішення з багатьох питань двостороннього порядку денного, досягти важливих результатів на шляху зміцнення стратегічного партнерства», - йдеться у листі глави МЗС України.

Кожара висловив упевненість, що системний і плідний російсько-український діалог знайде вагоме продовження під час майбутньої зустрічі президентів України і Російської Федерації.

Міністр також відмітив успішну взаємодію на рівні міністерств закордонних справ у двосторонньому форматі, зокрема, в рамках Підкомітету з міжнародного співробітництва російсько-української міждержавної комісії, і на міжнародній арені. «Вірю в те, що висока динаміка і результативність міжвідомчого діалогу зростатимуть у майбутньому», - написав у своєму листі Кожара.

Нагадаємо, протокол про встановлення дипломатичних відносин між Україною і Російською Федерацією був підписаний 14 лютого 1992 року в Мінську.

Як раніше повідомляв ForUm, радник Президента України, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук заявив, що візит Президента України Віктора Януковича до Росії у лютому поки не планується.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243