Служба безпеки України застерігає громадян не стати жертвами шахрайської схеми, яку останнім часом зловмисники впроваджують через Інтернет, повідомляє прес-центр СБУ.

У відомстві повідомили, що зловмисники поширюють шкідливий програмний засіб Trojan, який блокує роботу операційної системи Windows. «При цьому на монітор ураженого комп'ютера виводиться повідомлення про її блокування правоохоронними органами за нелегальну діяльність користувача (використання неліцензійного програмного забезпечення, відвідування порносайтів і т.п.) з вимогою перерахувати гроші на електронні гаманці», - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначають, що сплата коштів за зазначеними зловмисниками реквізитами не призводить до розблокування комп'ютера. «З метою психологічного впливу на користувачів, правопорушники використовують офіційні логотипи Служби безпеки України, намагаючись створити у громадян враження, що їх програмне забезпечення блокує спецслужба», - підкреслили у відомстві.

У спецслужбі також повідомили, що протягом останніх місяців 2012 року - січень 2013 року дана шахрайська схема була застосована більш ніж у 13 країнах.

СБ України пропонує користувачам, які постраждали від даного вірусу, негайно звернутися в правоохоронні органи, які здійснюють заходи, спрямовані на розшук правопорушників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268