Україна вдячна Організації з безпеки і співробітництва в Європі за рекомендації за підсумками виборів до Верховної Ради.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з главою міжнародної місії Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини зі спостереження за парламентськими виборами в Україні 28 жовтня 2012 р. Одрі Гловер.

«Хочу подякувати представникам ОБСЄ, а також всім міжнародним спостерігачам за сприяння у проведенні в Україні прозорих демократичних виборів. Ми вдячні за ваші рекомендації за підсумками виборів. Результати виборів ще раз підтвердили прихильність українців до європейських демократичних цінностей », - сказав Микола Азаров.

При цьому він підкреслив, що Україна продовжує реалізовувати економічні реформи, які відповідають європейським стандартам, а також реформи, спрямовані на розширення демократії, зокрема в рамках реалізації плану дій щодо укладення угоди про асоціацію з ЄС.

Разом з тим прем'єр-міністр зазначив, що Україна зацікавлена ​​в активізації діалогу з ОБСЄ.

«Наші зустрічі вже стали доброю традицією. Я впевнений, що вони будуть продовжуватися, адже Україна головує в ОБСЄ і ми зацікавлені в постійному активному діалозі з представниками організації», - сказав Азаров.

Глава уряду запевнив, що Україна під час головування в ОБСЄ у 2013 році буде займати збалансовану позицію при розгляді найбільш гострих питань порядку денного.

За його словами, основними пріоритетами України будуть комплексні заходи, спрямовані на врегулювання придністровського конфлікту, забезпечення енергетичної безпеки, протидію торгівлі людьми, імплементацію проектів з утилізації надлишкових запасів зброї і т.д.

Як повідомляв ForUm, реформа українського виборчого законодавства, яка буде враховувати, зокрема, рекомендації ОБСЄ та інших міжнародних організацій, почнеться відразу після того, як Верховна Рада відновить роботу в нормальному режимі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183