Реформа українського виборчого законодавства, яка буде враховувати, зокрема, рекомендації ОБСЄ та інших міжнародних організацій, почнеться відразу після того, як Верховна Рада відновить роботу в нормальному режимі.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з главою міжнародної місії Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за парламентськими виборами в Україні у 2012 році Одрі Гловер, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Як тільки наш парламент почне нормально працювати, ми зможемо провести роботу щодо зміни виборчого законодавства з урахуванням думок всіх місій спостерігачів, включаючи місії ОБСЄ», - сказав глава уряду.

Прем'єр додав, що при розробці змін до виборчого законодавства будуть проведені консультації не лише з парламентськими політсилами, але і з політичними партіями, які не представлені у ВР, і громадськістю.

Як повідомляв ForUm, 5 лютого мало відбутися відкриття другої сесії ВР сьомого скликання, однак опозиціонери заблокували роботу парламенту.

Раніше Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву, в якій говорилося, що українська сторона врахує рекомендації міжнародних спостерігачів у своїй роботі щодо поліпшення виборчого законодавства та приведення його у повну відповідність з вищими міжнародними нормами і стандартами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214