Сьогодні в Апеляційному суді міста Києва відбувся конфлікт між співробітниками судової міліції «Грифон» і народними депутатами України, повідомляє прес-служба столичного ГУ МВС.

«Під час судового розгляду були присутні народні обранці, які не звертали увагу на численні зауваження судді і продовжували порушувати громадський порядок», - йдеться в повідомленні.

Суддею було прийнято рішення про видалення із залу суду всіх присутніх, крім учасників процесу та представників засобів масової інформації. «Оскільки порушники порядку не реагували на вимоги судді, виконання даного рішення було покладено на працівників спеціального батальйону судової міліції «Грифон», в обов'язки яких входить саме забезпечення охорони громадського порядку в судових інстанціях», - зазначили в главку.

При цьому в повідомленні підкреслюється, що при виконанні рішення суду, правоохоронці запропонували вийти народним обранцям самостійно, проте останні відмовилися. «Замість цього народні обранці почали безпідставно ображати правоохоронців і провокувати бійку. При цьому співробітники спеціального батальйону судової міліції «Грифон» діяли в рамках чинного законодавства без застосування заходів фізичного впливу. Заходи реагування співробітників міліції на протиправні дії не обмежували депутатської недоторканості, оскільки вживалися за рішенням головуючого судді відповідно до норм чинного законодавства», - йдеться в повідомленні.

За даними міліції, в результаті тисняви ​​один з правоохоронців отримав тілесні ушкодження. «Зараз його госпіталізували в лікарняний заклад для надання медичної допомоги в умовах стаціонару», - повідомили в управлінні.

У главку підкреслили, що виконання рішення суду, згідно з чинним законодавством, є безумовними як для працівників міліції, так і для всіх громадян, незалежно від їхнього статусу. «Тому особи, які перешкоджають або заважають виконати таке рішення, можуть бути притягнуті до відповідальності», - нагадали в міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259