Підприємця Ігоря Мар’їнкова, який готовий дати свідчення щодо причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня, охороняють п'ять осіб.

Як пишуть «Известия в Украине» з посиланням на депутата «Батьківщини» Олександру Кужель, Мар’їнкова привезли до суду ще рано вранці. Однак протягом дня суд не зміг заслухати його через бійку, що виникла.

Апеляційний суд Києва мав заслухати його свідчення о 14.00 13 лютого. Проте з самого початку засідання пішло не за планом. Спочатку суддя Оксана Царевич винесла рішення оштрафувати Юлію Тимошенко за неявку в суд на 1700 гривень. Незабаром на ту ж суму покарали депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка за спроби зірвати засідання і крики «Суддю на мило». За його словами, Тимошенко, нібито, збиралася їхати на суд.

Незабаром після рішень Оксани Царевич щодо Тимошенко і Власенка співробітники спеціального підрозділу «Грифон» намагалися вивести із залу засідання народних депутатів, які своїми вигуками заважали проводити засідання. У результаті утворилася тиснява, яка переросла в масову бійку. У центрі штовханини опинилися депутати Тетяна Слюз, Людмила Денисова, Олександра Кужель, передають «Версії».

Судячи з усього, опозиційні депутати обрали тактику максимального затягування процесу і заплутування спостерігачів. Як уже повідомила прес-служба Державної пенітенціарної служби, насправді Тимошенко категорично відмовлялася їхати в Київ для участі в допиті свідка. «Складається враження, що засуджена навмисне інформує своїх адвокатів про одне, а співробітників пенітенціарної служби про інше, з метою озвучування безпідставних звинувачень надалі», - повідомляє прес-служба. Як йдеться в заяві, соратники і захисники Тимошенко самі заявляли про свої наміри не допустити її вивезення з ЦКЛ №5.

Між тим, свідчення Мар’їнкова обіцяють стати сенсацією. Колишній директор донецького торгово-промислового дому Ігор Мар'їнков 10 серпня 2002 р. свідчив Луганському апеляційному суду у справі Щербаня. Судячи з усього, знає він багато чого, оскільки був знайомий з деякими особами з банди Кушніра, члени якої і вбили Щербаня. У кінці 90-х його офіс знаходився в готелі «Національ». Там же, на 8-му поверсі проживала в той час Юлія Тимошенко. У цьому ж готелі неодноразово з'являлися члени банди. Як він сам зізнався у 2002 році в суді, перетинався він і з безпосереднім убивцею Щербаня Вадимом Болотських, який зараз відбуває довічне ув'язнення за цей злочин.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

413