Аеродром «Херсон» отримав свідоцтво про реєстрацію - він внесений до Державного реєстру цивільних аеродромів України. Про це повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Микола Костяк під час виїзної робочої наради щодо перевірки стану виконання робіт з відновлення функціонування аеродрому «Херсон», повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

«Тобто зараз ми крок за кроком наближаємося до основної мети - його запуску», - підкреслив він.

На території аеродрому вже зараз виконано комплекс робіт з реконструкції аеровокзального комплексу, зони митного і паспортного контролю та інших технічних приміщень. Триває ремонт і злітно-посадкової смуги. Для функціонування аеродрому підготовлена ​​до експлуатації транспортна техніка, зокрема, два пасажирські трапи.

Крім того, нещодавно було вирішено питання щодо визначення меж земельної ділянки та отримано акт землекористування. Комунальному підприємству «Херсонські авіалінії» надано у постійне користування майже 298 га із земель державної власності, що затверджено відповідним проектом землеустрою.

Оглядаючи територію аеродрому, Костяк акцентував увагу на тому, що всі будівельно-відновлювальні роботи необхідно завершити якомога швидше, адже аеродром - це соціальний об'єкт і має велике значення для всіх жителів області.

За його словами, відновлення авіаційних перевезень в області сприятиме також розвитку економічних зв'язків області з регіонами держав близького і далекого зарубіжжя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243