Прокуратура Києва внесла подання начальнику столичної міліції з вимогою припинити безпідставні перевірки суб'єктів підприємництва та притягнути до відповідальності міліціонерів, які чинять тиск на бізнес.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, прокурорською перевіркою встановлено, що співробітники міліції, підміняючи контролерів, проводять численні перевірки суб'єктів підприємництва з питань, які не відносяться до їх повноважень і є виключною компетенцією органів державного контролю.

Крім цього, міліціонери часто безпідставно ініціюють позапланові перевірки підприємців, у результаті чого в короткий проміжок часу діяльність підприємства перевіряється майже всіма контролерами місцевого та загальнодержавного значення.

«Замість організації перевірки скарги киянина про порушення його прав споживача на автомийку в Подільському районі, столичні міліціонери торік безпідставно провели дослідчу перевірку ліцензійної діяльності підприємця. А надання послуг з миття машин ліцензуванню взагалі не підлягає», - йдеться в повідомленні.

Прокуратура вимагає припинити незаконні і необґрунтовані перевірки бізнесу і не допускати підміну органів державного контролю.

Крім цього, за неправомірне втручання в підприємницьку діяльність прокуратура вимагає притягнути до дисциплінарної відповідальності співробітників столичної міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

376