Харків планує отримати кредит Європейського банку реконструкції та розвитку в розмірі понад 3 млрд грн на подальше будівництво метро.

Про це сьогодні, 13 лютого, заявив заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Він зазначив, що йдеться про будівництво нових станцій метро Олексіївської лінії. Зокрема, переговори з банком йдуть про виділення кредиту в розмірі 3,15 млрд грн на будівництво станцій метро «Державінська» і «Одеська», а також Олексіївського депо.

«У той же час губернатор Михайло Добкін досяг домовленості з міністром фінансів Юрієм Колобовим про отримання необхідних державних гарантій на завершення будівництва станції метро «Перемога». Ми склали графік оформлення документів. Після отримання державних гарантій ми повернемося до питань кредиту», - підкреслив Терехов.

Під час переговорів з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку обговорювалися також можливості реалізації проекту щодо реконструкції системи теплопостачання в Харкові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238