Експерти констатують, що розробники законопроекту «Про внутрішню торгівлю» враховують пропозиції учасників від бізнесу та громадських організацій при його підготовці.

«Законопроект «Про внутрішню торгівлю» - надзвичайно важливий документ, який покликаний вивести з тіні значну частину української економіки, встановити правила гри на ринку, захистити інтереси споживачів», - розповідає директор з корпоративних справ ТОВ «Емвей Україна», член робочої групи з обговорення законопроекту «Про внутрішню торгівлю» Олег Стрекаль.

Однак, за його словами, великим позитивом є те, що розробники документа враховують позиції та побажання галузевих асоціацій, до яких відноситься дія проекту закону.

«Законопроект пройшов через дуже жваве і непросте громадське обговорення. Багато пропозицій від бізнесу та громадських організацій, серед них і зауваження Української асоціації прямих продажів, були враховані. Частина пропозицій допрацьовується зараз. Останні зустрічі в Міністерстві економіки показали, що розробники законопроекту враховують інтереси всіх зацікавлених сторін. Сподіваюся, що остаточна редакція законопроекту задовольнить більшість учасників дискусій навколо нього, і стане поштовхом у розвитку сучасних торговельних відносин», - зазначив Стрекаль.

На думку директора юридичного департаменту розвитку ТОВ «ДІЄСА» (торгова мережа «Ельдорадо»), члена Ради асоціацій підприємств побутової техніки та електроніки Максима Байдика, апеляції опонентів законопроекту, щодо того, що подібного роду документ існує в небагатьох державах, є невиправданими.

«В Україні не така ситуація з торгівлею, як в інших державах, а тому нам не варто наслідувати приклади інших, оскільки немає гарантії того, що їхній шлях кращий. У нас він свій, адже в Україні є маса галузей, зокрема в торгівлі, які потребують врегулювання. Головне, щоб їх побажання враховували розробники законопроекту. На сьогодні така тенденція існує», - говорить експерт.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради проект закону «Про внутрішню торгівлю» №9443 10 листопада 2011 р. 9 січня 2013 р. під час засідання Кабміну прем'єр-міністр Микола Азаров доручив його за місяць доопрацювати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266