На сьогодні в Україні значно поліпшилася ситуація з виробництвом дитячого харчування. Так, у 2012 році на 21,6% зросли обсяги виробництва цієї продукції. Зокрема, завдяки введенню нових потужностей майже на 22% збільшилося виробництво рідкого дитячого харчування на молочній основі, що в значній мірі впливає на імпортозаміщення цієї продукції. У цьому році держава продовжить реалізовувати завдання, спрямовані на підтримку та розвиток продуктів дитячого харчування, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Торік в Україні було вироблено 24,2 тисячі тонн продукції дитячого харчування. Таким чином, обсяги виробництва всіх видів дитячого харчування зросли на 21,6%. Зокрема, виробництво сиру і виробів з нього для дитячого харчування збільшилося на 74,6% і склало 2296 тонн, продуктів кисломолочних для дитячого харчування - на 62,7%, склавши 4600 тонн. Молока обробленого рідкого для дитячого харчування було вироблено 10761 тонн, тобто на 4,1% більше порівняно з попереднім роком, а соків дитячих - 1764 тонн зі зростанням у 9%.

«Завдяки введенню нових потужностей майже на 21,9% збільшилося виробництво рідкого дитячого харчування на молочній основі, що в значній мірі сприяє імпортозаміщенню цієї продукції. Так, в минулому було вироблено 17657 тонн цього виду дитячого харчування», - зазначив міністр аграрної політики і продовольства Присяжнюк.

Також сьогодні в Україні триває опрацювання Державної програми активізації економіки на 2013-2014 роки. Згідно з нею буде сформовано більше 80 сировинних зон для розвитку виробництва безпечних та якісних продуктів дитячого харчування, що забезпечить імпортозаміщення продуктів дитячого харчування на 8-12%.

Крім цього Присяжнюк додав, що Мінагрополітики запропонувало внести зміни до Податкового кодексу в частині розширення напрямів використання вивільнених від оподаткування коштів. Таким чином, підприємства-виробники дитячого харчування зможуть модернізувати і розширити випуск продуктів харчування для дітей за рахунок прибутку, звільненого від оподаткування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240