Заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера вважає, що пропозиція провести вибори в Києві в кінці травня – на початку червня відповідає нормам законодавства.

«Виходячи з того, що депутати Київради обиралися на термін 5 років, а міський голова - на 4 роки, то ті проекти постанов з датою на травень-червень абсолютно адекватні», - сказав він журналістам у середу, відповідаючи на запитання про те, коли можуть бути проведені вибори в Київраду і вибори мера Києва.

«Якщо парламент прийме проект постанови про проведення таких виборів у місті Києві і будуть виділені кошти, я думаю, що їх можна буде провести відповідно до законодавства», - сказав Магера, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Відповідаючи на запитання про те, що в бюджеті 2013 року не передбачено кошти на проведення виборів, він зазначив, що це не проблема.

«Це не означає, що Кабінет Міністрів не може виділити ці кошти. Зрештою, є резервний фонд держбюджету України, і вибори мають бути профінансовані в повному обсязі», - підкреслив заступник голови ЦВК.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206