Норвезька поліція затримала чоловіка у віці близько 20 років за погрози підірвати будинок парламенту, пише Aftenposten з посиланням на заяву заступника глави поліції Осло Рогера Андресена.

Він був заарештував вранці 13 лютого у своїй квартирі. Під час обшуку правоохоронці виявили у нього куленепробивний жилет, газовий пістолет, а також мішок з речами.

Правоохоронні органи почали розшуки чоловіка, отримавши наводку від водія автобуса. Ввечері 12 лютого він підслухав телефонну розмову, в якій затриманий говорив про намір закласти бомбу в будівлі парламенту. Поліція Осло стверджує, що у неї є підстави припускати реальність цих загроз, незважаючи на те, що в той момент обвинувачений перебував, за свідченням водія, у нетверезому стані. За даними NRK, в поліцію звернувся пасажир, який їхав в одному автобусі з обвинуваченим.

За даними поліції, чоловік не проживав постійно в Осло. Він був зареєстрований у губернії Бускеруд, розташованій на південному сході країни. При цьому він вже потрапляв у поле зору як місцевої поліції, так і столичної за різні правопорушення. У чому саме його звинувачували раніше, не повідомляється, пише «Lenta.ru».

Перед затриманням підозрюваного столична поліція обшукала ще дві квартири. При цьому був затриманий чоловік, який не мав до справи ніякого відношення. Згодом правоохоронні органи вибачилися за помилку і відпустили його.

Крім того, вранці 13 лютого поліція посилила заходи безпеки в центрі навколо парламенту. На даний момент правоохоронці заявили, що ситуація знаходиться під контролем і охорона буде знята.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212