У Миколаєві в районному абонентському відділі одного з підприємств чоловік вчинив самопідпал, повідомляє прес-служба УМВС України в Миколаївській області.

Як встановили правоохоронці, у січні 2013 року 52-річного жителя районного центру відвідали з плановою перевіркою представники установи - заявники, які при огляді газового обладнання запідозрили, що лічильник має пошкодження. Тому, в першочерговому порядку, прилад був знятий і відправлений до Миколаєва для проведення експертизи, висновок якої підтвердив стороннє втручання в роботу лічильника.

За інформацією управління, власника приладу запросили в районне відділення газового підприємства для з'ясування всіх обставин у справі. На прийомі фахівець абонентського відділу повідомив чоловікові про результати проведеної експертизи й те, що за таку послугу чоловік повинен заплатити 145 грн. Питання суми штрафу за несанкціоноване втручання в роботу газового лічильника залишилося відкритим, адже чоловік заперечував виявлений працівниками підприємства факт.

«Як доказ своєї невинності 52-річний чоловік пішов до автомобіля. Повернувся - тримаючи в руках пластикову пляшку, яка була наполовину наповнена рідиною, і, попросивши відвідувачів покинути приміщення абонентського відділу підприємства, чоловік вилив рідину собі на голову і запалив сірника. Побачивши, що тіло чоловіка миттєво загорілося, працівники підприємства почали гасити вогонь, викликали карету швидкої медичної допомоги, а також повідомили про подію до районного відділу міліції», - йдеться в повідомленні.

Лікарі встановили чоловікові діагноз - опіки обличчя, грудної клітки та рук I, II ступеня.

Правоохоронці Баштанського райвідділу міліції Миколаєва збирають матеріали, дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 120 КК України «Доведення до самогубства», санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253