Питання якості українських доріг перебуває під контролем уряду. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

«Це серйозне і болюче питання, щодо якого ми жорстко питаємо дорожні служби України», - зазначив він.

За його словами, на сьогоднішній день над виробництвом асфальту працюють 20 профільних заводів. «Ще близько 80 готові запуститися в будь-яку секунду, як тільки поліпшаться погодні умови», - запевнив Вілкул.

Віце-прем'єр повідомив, що фінансування «Укравтодору» здійснюється в достатніх обсягах. «Наприклад, у лютому на термінові роботи після зими виділили понад 150 млн грн», - повідомив він.

Вілкул також додав, що за якість доріг, їх ремонт у населених пунктах відповідають органи місцевої влади, а саме - мери й адміністрації.

Для поліпшення якості доріг, на його думку, необхідно застосовувати сучасні технології спеціальних присадок, у тому числі пластид, що витримують як дуже високі, та й дуже низькі температури.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу взяти під особистий контроль організацію невідкладного ремонту та підготовку до планових ремонтів автодоріг.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255