Україна і Туркменістан мають перспективи для активізації співпраці в культурно-гуманітарній сфері. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з журналістами в Ашхабаді після завершення українсько-туркменських переговорів, повідомляє прес-служба Глави держави.

«З упевненістю можемо констатувати зацікавленість сторін у розвитку взаємодії у сферах туризму, спорту та фізичної культури», - сказав Янукович, зазначивши, що досягнуті в цьому напрямі домовленості зафіксовані в спільній заяві щодо поглиблення відносин дружби і співробітництва між Україною і Туркменістаном.

На думку Президента, зацікавленості до співпраці в цьому напрямі також сприяло проведення Днів культури Туркменістану в Україні торік. А вже цього року Україна готова представити свою культуру на туркменській землі, додав він.

Президент Туркменістану, в свою чергу, також відмітив важливість співпраці в культурно-гуманітарній сфері, зокрема в напрямі освіти. Він запропонував провести двосторонній симпозіум між Академіями наук Таджикистану та України. У цьому контексті Гурбангули Бердимухамедов також висловився за створення Ради ректорів двох держав, оскільки в українських навчальних закладах навчається багато студентів з Туркменістану.

Крім того, він відмітив важливість розвитку співпраці двох країн у туристичній сфері. Зокрема, він запросив українські компанії взяти участь у розвитку туристичної інфраструктури Туркменістану.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244