НАК «Нафтогаз України» і компанія «Туркменгаз» підписали меморандум про постачання туркменського газу в Україну. Про це повідомив журналістам в Ашхабаді міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Був підписаний меморандум між компаніями НАК «Нафтогаз України» і «Туркменгаз» про розвиток співробітництва в нафтогазовій галузі. А саме - це і відновлення постачань газу в нашу державу і в країни Європи, і розвідка родовищ на території Туркменістану.

Говорячи про те, за яким маршрутом може здійснюватися поставка туркменського газу в Україну, Ставицький зазначив: «У нас є газопровід, який йде по північній частині Туркменістану і по Росії. Ми про це говорили. Ми домовилися спочатку з нашими колегами з Туркменістану, а потім будемо домовлятися далі».

«Давайте дочекаємося, щоб наші фахівці вивчили ці питання, а потім відповімо на це запитання, - підкреслив Ставицький.

Він також зазначив, що питання про обсяги можливого ​​постачання туркменського газу в Україну буде вирішено пізніше, передає «УНІАН».

Говорячи про те, коли може бути реалізований цей проект, Ставицький зазначив: «Сторони обміняються візитами, де і буде вироблятися стратегія щодо розвитку цих напрямів».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович після переговорів з Президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим сьогодні в Ашхабаді заявив, що Україна зацікавлена ​​у відновленні постачань туркменського газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

412