Кабмін Азарова - єдина команда, націлена на результат. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у своєму інтерв'ю «Lb.ua».

«У влади, якщо вона хоче бути ефективною, повинні бути короткострокові плани - на 2013 рік, середньострокові плани 2015-2016 рр., довгострокові - 2020 рік. Багато реформ, які сьогодні проводяться, розраховані на ефект у середньостроковій і довгостроковій перспективі. Такий же шлях проходили країни і Західної, і Східної Європи.

Наразі готується Програма економічного розвитку країни на 2013-2014 роки, абсолютно всі члени КМУ беруть участь у процесі», - зазначив віце-прем'єр.

Відповідаючи на запитання журналіста про наявність в Кабміні представників різних груп впливу і конфлікту інтересів між ними, віце-прем'єр-міністр відповів, що це журналістські штампи.

«Усі рішення про призначення до складу КМУ приймав особисто Президент Янукович. Тому жодних суперечностей між членами команди не може бути в принципі.

Я не бачу точок виникнення потенційного напруження. Їх немає. Хоча б просто тому, що позитивний результат необхідний всім нам. Ми всі разом будемо ефективні або разом будемо відповідати за неуспіх команди», - заявив Олександр Вілкул.

При цьому віце-прем'єр оптимістично оцінює інвестиційні можливості України. «Україна живе в умовах глобальної світової економічної кризи. Ми бачимо показники інших країн, у тому числі - країн єврозони, на жаль, вони негативні. У той час як Україна - має хоч і невеликий, але все-таки, показник зростання ВВП.

Іноземні компанії дуже зацікавлені у співпраці з Україною і так звана економічна дипломатія - також мій, як віце-прем'єра, функціонал.

Як громадянин, я вважаю, що Україна буде великою, незалежною, економічно розвиненою і соціальною державою», - зазначив Вілкул.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199