Розвиток економіки України неможливий без формування і використання трудового потенціалу як головного чинника виробництва. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу на тему «Розвиток трудового потенціалу як фактор економічного зростання України» заявила заступник міністра соціальної політики України Лідія Дроздова.

За словами заступника міністра, у всіх розвинених країнах світу пріоритетним завданням є формування якісного людського і трудового потенціалу з високим рівнем загальної та професійної освіти, його відповідності потребам економіки, з високою культурою праці, схильністю до інновацій, мобільністю і здатністю адаптуватися до нових умов трудової діяльності.

Чиновник зазначила, що для України питання формування трудового потенціалу, що відповідає сучасним вимогам, надзвичайно актуальне як у цілому, так і для окремих галузей і регіонів. «Незбалансованість попиту і пропозиції на ринку праці, наявність великої кількості вакансій в умовах значного безробіття, недостатня якість підготовки кадрів - далеко не повний перелік профільних проблем», - сказала вона.

Дроздова додала до «проблемного» списку структурну невідповідність професійної підготовки кадрів актуальним потребам економіки, відсутність більш-менш обґрунтованих прогнозів щодо перспективної потреби галузей у кадрах, а також відсутність економічного механізму забезпечення відповідності між попитом ринку праці на певну робочу силу та її професійно-кваліфікаційною структурою .

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

345