Україна планує виділити на підготовку і проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу 7 млрд грн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

За його словами, Євробаскет-2015 планується проводити в Києві, Одесі, Харкові, Львові, Донецьку і Дніпропетровську.

Віце-прем'єр зазначив, що в Україні буде «з нуля» побудовано шість мультикомплексів, і вже визначені місця їх майбутнього розташування.

«У Києві - це перехрестя Столичного шосе і вулиці Академіка Заболотного, в Донецьку - перехрестя Дзержинського та Лівобережної набережній, у Дніпропетровську - прямо на березі Дніпра, у Львові і Харкові - це центр міста», - заявив він і додав, що ці комплекси будуть побудовані за кошти приватних інвесторів, і обійдуться приблизно в 4 млрд грн.

Вілкул пояснив, що приватні інвестори вкладуть у будівництво 25% власних коштів, а решта 75% - отримають в кредит, який повертатимуть протягом 5 років самі, а відсотки допоможе платити держава.

Він повідомив, що поки не вирішено, в якому банку будуть видані кредити під мультиарени, «але вже можу вам сказати: відсотки будуть нижчими від ринкових».

Вілкул запевнив, що після проведення чемпіонату ці арени залишаться рентабельними, і будуть використовуватися під заходи спортивного, культурного та шоу характеру не менше ніж 280 днів на рік.

Також, за його совами, до даної спортивної події заплановано капітально відремонтувати столичний Палац спорту, а також палац "Метеор" у Дніпропетровську.

Крім того, віце-прем'єр зазначив, що будуть побудовані тренувальні майданчики для 24 збірних, які після чемпіонату будуть передані ДЮСШ.

Вілкул також повідомив, що аеропорти будуть реконструюватися за державні кошти. Зокрема, за його словами, на будівництво нових ВПП у Одесі та Дніпропетровську виділять 3 млрд грн, а на нові термінали - близько 1,5 млрд грн.

Віце-прем'єр підкреслив, що на поліпшення інфраструктури приймаючих міст виділять 1,4 млрд грн.

Вілкул прогнозує, що проведення Євробаскету принесе Україні не тільки іміджеву, а й фінансову користь.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович закликав голів обласних державних адміністрацій і мерів міст, які прийматимуть матчі Євробаскету-2015, не затягувати з рішеннями, необхідними для організації цього чемпіонату.

Нагадаємо, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Юлія Артамощенко,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199