Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив збільшити держзамовлення на навчання фахівців IT-сфери у вузах. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час засідання Кабінету Міністрів у середу.

«Я вже зараз поставив завдання збільшити державне замовлення на навчання спеців IT-галузі в наших вузах. При збереженні нинішніх темпів зростання у 2015 році може знадобитися як мінімум 100 тис. фахівців для нових робочих місць», - сказав він і додав: «На це я звертаю особливу увагу міністра Табачника».

У той же час прем'єр доручив першому віце-прем'єр-міністру Сергію Арбузову взяти під особистий контроль питання проходження через парламент законопроекту про внесення змін до податкового кодексу щодо оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції.

«Очікується, що після зниження податкового навантаження ці компанії будуть відмовлятися від «сірих» схем, і це дозволить створювати нові легальні робочі місця і активніше залучати кваліфіковані інвестиції... Кожен наступний рік кількість нових робочих місць буде збільшуватися на 35-40%, а темпи зростання галузі досягнуть 40-45%», - зазначив глава уряду.

Азаров підкреслив, що збільшення частки IT-індустрії у ВВП - це шлях структурної модернізації економіки країни.

Як раніше повідомляв ForUm, у Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про внесення змін до розділу 20 «Перехідних положень» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

504