Україна посилює співпрацю з Німеччиною щодо реалізації спільних проектів у галузі сільгоспмашинобудування. Так, 12 лютого був підписаний Меморандум про співробітництво між галузевими асоціаціями України та Німеччини, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

За словами заступника міністра аграрної політики і продовольства Олександра Сеня, поки Україна використовує провідний світовий досвід для створення техніки, оптимальної для українських сільгоспвиробників.

«Наша мета - мати потужне виробництво високоякісної сільгосптехніки в Україні. І зараз ми маємо потужний виробничий і кадровий потенціал в області сільгоспмашинобудування. Крім того, зроблені послідовні кроки у законодавчому та нормативному регулюванні питання машинобудування. І сьогодні триває діалог з іноземними компаніями, у результаті якого ми досягнемо конкретного результату - високопродуктивного українського комбайна і трактора», - зазначив Сень.

У свою чергу, директор Департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільськогосподарського машинобудування Олександр Григорович додав, що машинобудуванням вигідно займатися в Україні завдяки вдосконаленій законодавчій базі та сприянню Мінагрополітики в реалізації спільних з провідними європейськими виробниками сільгосптехніки інвестиційних проектів.

«На сьогодні залучення на вітчизняний ринок провідних світових компаній з використанням потенціалу вітчизняних підприємств є ключовим напрямом стратегії подальшого розвитку сільгоспмашинобудування України», - підкреслив Григорович.

Німецька сторона відмітила пожвавлення діалогу з Мінагрополітики України та українськими виробниками сільгосптехніки щодо прискорення реалізації інвестиційних проектів в області сільгоспмашинобудування. Крім того, сторони обговорили перспективи подальшої співпраці.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275