У німецькому календарі Karicartoon-2013 знайшли пророкування про відставку Папи Римського Бенедикта XVI, про яке він оголосив 11 лютого, пише газета Bild. У сатиричному календарі видавництва Espresso відповідна карикатура була розміщена на розвороті з датою 10 лютого.

На малюнку зображений Папа Римський перед телевізором. Він звіряє заповнений лотерейний квиток з результатами, трансльованими по ТБ. Коли він розуміє, що виграв, то каже: «Господи Боже мій! Завтра ж подаю у відставку! »11 лютого Бенедикт XVI справді оголосив про своє рішення залишити святий престол.

Автором пророчої карикатури стала художник Катаріна Греве. Вона зробила цей малюнок ще у 2011 році і відправила у видавництво Espresso, де він пролежав кілька років. Складаючи календар на 2013 рік, видавець Юрген Хольтфредер випадково поставив карикатуру саме на 10 лютого. Сам Хольфредер заявив, що для нього цей збіг став справжнім шоком. За його словами, він складає календарі вже 30 років і за цей час зустрічалися різні вдалі збіги, але не такого масштабу, повідомляє «Лента.ру».

Нагадаємо, Бенедикт XVI заявив, що вирішив залишити свою посаду у зв'язку з погіршенням стану здоров'я і похилим віком. На даний момент йому вже 85 років. Він був проголошений Папою Римським у 2005 році, коли йому було 78 років. Таким чином, він став одним із найстаріших пап в історії Римо-католицької церкви. Востаннє у ролі понтифіка він з'явиться 27 лютого: Бенедикт XVI служитиме месу на площі Святого Петра в Римі. Очікується, що у березні збори кардиналів церкви оберуть нового папу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430