Україна готуватиметься до підписання меморандуму з Міжнародним валютним фондом у другій половині березня. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, після зустрічі з представниками IT-компаній заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

«Через якийсь час в Україну приїде чергова технічна місія МВФ. Наскільки я зрозумів, будемо дообговорювати деякі аспекти. І, може, у другій половині березня, приїде ще одна місія, і ми будемо рухатися до порозуміння», - сказав Прасолов.

З обох боків, за словами міністра, йтиме підготовка до написання відповідного меморандуму, «після чого будемо готуватися до його підписання», - сказав міністр.

Крім того, профільний міністр зазначив, що зараз підконтрольне йому Міністерство закінчує розробку Програми економічного розвитку і прораховує, який вона дасть ефект з точки зору зростання ВВП.

«Попередньо можна зазначити, що є певний оптимізм у цьому напрямі. Коли приїдуть представники наступної місії, вони зможуть оцінити і зрозуміти це», - підсумував Прасолов.

Нагадаємо, глава місії МВФ в Україні Крістофер Джарвіс заявив, що місія завершила перший етап дискусій за угодою «стенд-бай» з Україною і планує повернутися до Києва у березні для продовження переговорів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175