Глава МЗС Білорусі Володимир Макей вважає за необхідне врегулювати спірні питання у білорусько-європейських відносинах і підключати Білорусь до європейських інтеграційних процесів. Міністр виступив у ході другого раунду неформального діалогу в рамках ініціативи «Східне партнерство», що відбувся 12 лютого у Грузії.

«Міністр закордонних справ Білорусі висловився за врегулювання всіх спірних питань у білорусько-європейських відносинах шляхом спокійного діалогу, без диктату і тиску, за подальше залучення Білорусі в європейські інтеграційні процеси, що відповідало б інтересам як Білорусі, так і Європейського союзу», - інформує МЗС Білорусі.

Євросоюз, який заявляє про порушення прав людини у Білорусі, торік розширив запроваджені у грудні 2010 року санкції щодо країни. Зараз «чорний список» білоруських офіційних осіб і підприємців, яким заборонений в'їзд в ЄС і чиї активи в країнах спільноти заморожені, налічує 243 особи, передає РІА «Новости».

«У ході пленарного засідання глава білоруської делегації виступив за дотримання основоположних принципів «Східного партнерства», врахування інтересів усіх країн-партнерів, подальше наповнення цієї ініціативи конкретним практичним змістом», - йдеться у повідомленні білоруського зовнішньополітичного відомства.

У ході перебування у Тбілісі Макей зустрівся з президентом Михайлом Саакашвілі.

«Керівник білоруського зовнішньополітичного відомства подякував главі грузинської держави за підтримку, яку Грузія надає Білорусії на міжнародній арені, у тому числі у рамках «Східного партнерства». У ході бесіди було також обговорено низку питань двостороннього білорусько-грузинського співробітництва», - повідомляє МЗС.

Проект «Східне партнерство» передбачає політичне та економічне зближення з ЄС шести держав пострадянського простору – Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, України та Білорусі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203