У Тернопільській області затримано чоловіка, який, обікравши церкву, намагався втекти в одязі священика.

За даними сектору зв'язків з громадськістю Управління МВС України в області, в церкву на хуторі Підгора Великобережецької селищної ради 20-річний хлопець йшов пішки із сусіднього села.


 
«Зловмисник скористався тим, що храми у невеликих населених пунктах, як правило, вдень зачинені, до того ж, більшість із них не обладнані сигналізацією. В обід, поки у церкві не було ні священика, ні прихожан, він непомітно розбив вікно і проник у споруду», - повідомили в міліції.

 
Хлопець переодягнувся в одяг настоятеля, потім запалив свічки і почав «правити службу Божу». Як пізніше розповідав сам зловмисник, хотів приміряти на себе роль священнослужителя.

Із церковної лавки він вкрав «кілька картинок, кухонний ніж, пахуче миро, книгу на релігійну тематику, 5 літрів церковного вина, а ще сім гривень, десять російських рублів, один долар США, одинадцять тисяч білоруських рублів».

Хлопець у ризі священика відразу привернув увагу місцевих жителів. Люди звернулися у міліцію. Дільничні затримали злодія.

Зловмиснику інкримінують частину 3 статті 185 Кримінального кодексу України - крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322