Міністерство внутрішніх справ України планує внести уточнення в нову редакцію Правил дорожнього руху (ПДР) щодо експлуатації шин по сезону. Про це на прес-конференції заявив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник.

«Зараз щодо шин закладене таке формулювання, що водій з урахуванням стану проїжджої частини повинен вживати заходів зі застосування шин по сезону. Спочатку у проекті було «по сезону експлуатації»... Ми плануємо обговорити це питання з вченими. У нас є відповідні вищі навчальні заклади у цьому профілі. Є науково-дослідний інститут «Укравтодору». Це питання ми вивчимо і, можливо, у перспективі ми закладемо у Правила дорожнього руху більш конкретне формулювання», - заявив Будник, повідомляє «РБК-Україна».

За його словами, у ході обговорення питання про використання шин відповідно до сезону виникло багато запитань. Виникла складність у визначенні сезонів експлуатації через розходження кліматичних умов на території України. Таким чином, згідно з новою редакцією правил, водій не буде зобов'язаний міняти шини залежно від пори року, і працівники ДАІ не зможуть штрафувати водіїв за незамінені шини.

Нагадаємо, 11 лютого Кабінет Міністрів України на закритому засіданні прийняв нову редакцію Правил дорожнього руху (ПДР). Документ набирає чинності 15 квітня 2013 р. і передбачає багато нововведень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

747