Уряд розглядає посилення правового регулювання захисту авторських прав як один зі своїх пріоритетів. Про це під час зустрічі з головою Державної служби інтелектуальної власності Миколою Ковіним заявив віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко.

«Найближчим часом органи виконавчої влади у взаємодії з Верховною Радою повинні значно поліпшити правову базу захисту авторських і суміжних прав у нашій державі. Загроза віднесення України до категорії основних світових порушників у цій сфері є серйозним викликом для нас», - цитує слова віце-прем'єр-міністра його прес-служба.

Грищенко доручив оперативно надати пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правової бази та практики правозастосування у сфері боротьби з «піратством» і збору авторської винагороди, ситуація у якій є предметом ретельного моніторингу з боку США і країн ЄС.

«Немає сумнівів, що стан захисту авторських прав є одним із ключових критеріїв, які визначають імідж України у діалозі з партнерами на Заході. Готовність ставити знак рівності між «піратством» і крадіжками є ознакою сучасного цивілізованого суспільства. Тому ми повинні вжити невідкладних заходів для поліпшення ситуації», - зазначив Грищенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230