Дніпропетровські правоохоронці викрили трьох місцевих жителів віком від 24 до 53 років, які організували у місті мережу букмекерських контор. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

У ході проведення санкціонованих обшуків вилучено технічне обладнання на суму майже 3 млн грн.

«Ці заклади були обладнані вивісками з надання послуг зі здійснення платежів і перерахуванню коштів через Інтернет. Але насправді у приміщеннях приймалися ставки адміністраторами у готівковій формі від гравців на результати спортивних подій і видача виграшів», - зазначають у МВС.

За даними відомства, клієнтам надавався код доступу до комп'ютера, який був сполучений через мережу Інтернет з сервером компанії, на якому створювався віртуальний депозит на суму внесених клієнтом грошових коштів. Підключившись до зазначеного сервера, клієнт знайомився з переліком спортивних змагань, встановленими коефіцієнтами на випадок виграшу і робив ставки на результати спортивних подій у межах суми внесених грошових коштів. Після здійснення ставок адміністратор закладу роздруковував і видавав клієнтові чек, у якому були вказані найменування спортивної події, коефіцієнт на випадок виграшу, сума та дата здійснення ставки.

11 лютого о 17:00 у приміщеннях букмекерських контор були проведені санкціоновані судом обшуки, у ході яких було вилучено 123 одиниці комп'ютерної техніки, 177 телевізорів, 300 комплектуючих пристроїв до комп'ютерів, 148,5 тис. грн, автомобіль вартістю 240 тис.грн.

Усього було вилучено матеріальних цінностей на суму 2 млн. 760 тис. грн. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.203-2 Кримінального кодексу України (заняття гральним бізнесом). Організаторам злочинного бізнесу загрожує штраф від десяти до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218