Суд обрав запобіжним заходом для заступника мера Мелітополя, якому інкримінується скоєння посадових злочинів, заставу у 172 тис. грн.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області, відповідне рішення учора, 11 лютого, виніс Орджонікідзевський районний суд м.Запоріжжя.

«11 лютого за клопотанням прокуратури Запорізької області Орджонікідзевський районний суд м.Запоріжжя ухвалив рішення: застосувати до заступника мера Мелітополя запобіжний захід у вигляді застави у сумі 172 тис.грн», - йдеться у повідомленні.

Розгляд питання про відсторонення мера від посади судом перенесене.

За даними «УНІАН», 7 лютого прокуратура Запорізької області пред'явила меру Мелітополя і його заступнику повідомлення про підозру в отриманні хабарів та скоєнні посадових злочинів.

Зокрема, меру Мелітополя інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.4 ст.358 КК України (використання завідомо підроблених документів), ч.4. ст.368 КК України (одержання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне положення, в особливо великих розмірах), ч.2 ст.209 (умисне порушення вимог законодавства про запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч.1.ст.366 КК України (службове підроблення), а також ч.1.ст.384 КК України (завідомо неправдиві показання під час проведення досудового слідства).

Суд Орджонікідзевського району Запоріжжя відсторонив від займаної посади мера Мелітополя і обрав для нього запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,5 млн грн, у разі несплати якої в установленому порядку запобіжний захід буде замінено на утримання під вартою.

За даними прокуратури, «на сьогоднішній день правоохоронні органи мають у своєму розпорядженні документи, що дають підстави підозрювати чиновників у незаконному отриманні близько 1 млн грн».

Раніше, 19 листопада 2012 року, на території АРК правоохоронними органами був затриманий інший заступник мера Мелітополя, щодо якого прокуратура Запорізької області порушила кримінальну справу за ст.368 ч.2 КК України (одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням хабара). За тиждень до цього правоохоронці затримали начальника КП мелітопольської міськради «Мелітопольський асфальтобетонний завод» з 18 тис. грн, які він, за його словами, мав передати цьому заступнику мера.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215