Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що парламентська більшість у змозі приймати результативні рішення у парламенті, а проблеми з явкою - у опозиції. Про це він заявив у кулуарах Верховної Ради у вівторок, 12 лютого, повідомили ForUm'у у прес-службі ПР.

«Ми ведемо досить предметну роботу у фракції Партії регіонів. І я можу заявити, що ми у змозі забезпечити присутність депутатів, щоб вони самостійно приймали рішення у сесійній залі. Ви знаєте, що у нас є 207 депутатів у фракції, є також 32 комуніста, виходить 241 особа. Це ті, які готові голосувати, плюс ще 14 депутатів-самовисуванців, які готові приєднатися і вирішувати дані питання. У нас достатньо голосів, щоб без всяких інсинуацій приймати рішення», - зазначив Єфремов.

У той же час він додав, що представників опозиції «стали хвилювати інші питання».

Він нагадав, що Конституційний суд своїм рішенням від 2002 року постановив, що всі народні депутати, присутні у сесійній залі, повинні голосувати шляхом натискання кнопки «за», «проти» або «утримався».

«Таким чином, паралельно ми будемо вимагати, щоб у залі були присутні всі депутати від опозиції і так само, як і ми, голосуючи за законопроекти, висловлювали свою точку зору голосуванням у залі», - підкреслив Єфремов.

«Напевно, у них тепер виникає питання про те, що вони не можуть забезпечити присутність своїх депутатів», - припустив він.

Політик додав, що у майбутньому має намір після кожного голосування у сесійній залі вимагати показувати підсумки голосування у залі і участь у ньому депутатів від опозиції.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що Верховна Рада України найближчим часом почне ефективну роботу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239