Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету склав список із 25 видів спорту, які рекомендовані для внесення у програму Олімпійських ігор у 2020 році.

До списку не ввійшла боротьба, яка тепер приєдналася до шортлиста із семи інших видів спорту: бейсбол/софтбол, карате, роллер-спорт, спортивне скелелазіння, сквош, вейкбординг та ушу. Всі вони чекають внесення у програму Ігор як додатковий вид. При цьому не уточнюється, чи всі види боротьби - греко-римська, вільна і жіноча - рекомендовані до внесення.

На Олімпіаді-2020 точно будуть представлені такі види спорту: легка атлетика, академічне веслування, бадмінтон, баскетбол, бокс, веслування на байдарках і каное, велоспорт, кінний спорт, фехтування, футбол, гімнастика, важка атлетика, гандбол, хокей на траві, дзюдо, плавання, п'ятиборство, тхеквондо, теніс, настільний теніс, кульова стрільба, стрільба із лука, тріатлон, парусний спорт і волейбол, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

Остаточне рішення щодо програми Олімпіади буде прийняте на 125-й сесії МОК у Буенос-Айресі у вересні. Тоді ж буде обрана столиця Ігор-2020, на які претендують Мадрид, Стамбул і Токіо.

Зазначимо, що на Олімпіаді-2012 у Лондоні українські борці здобули лише одну нагороду: Валерій Андрейцев виграв срібну медаль у змаганнях борців-вільників (категорія до 96 кг).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236