У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який дозволить легалізувати прибуток українських IT-компаній. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході зустрічі з представниками українських IT-компаній заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Сьогодні у Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про внесення змін до розділу 20 «Перехідних положень» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції». Це спільна ініціатива уряду та народних депутатів. Після прийняття цього законопроекту у IT-компаній з'явиться стимул легалізувати всі обсяги і відмовитися від «сірих» схем. Це дозволить вкладати інвестиції, оскільки вкладати кошти у «сірий» бізнес неможливо», - зазначив він.

Крім того, прем'єр нагадав, що рік тому він зустрічався з представниками українського IT-бізнесу. «Треба сказати, що заходи, які були вжиті, а ви знаєте, що був прийнятий відповідний закон, і не тільки він один, дозволили врегулювати низку проблем, і ми з вами отримали хороший ріст галузі за 2012 рік», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245