Україна планує направити Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) пропозицію про можливість створення на базі Навчального центру з фізичного захисту, обліку та контролю ядерних матеріалів Інституту ядерних досліджень НАНУ регіонального центру МАГАТЕ.

Про це сказано у Національному плані дій на 2013-2014 роки щодо реалізації положень Комюніке Сеульського саміту з ядерної безпеки, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв.

Як повідомили ForUm'у у прес-службі РНБО, за його словами, у цьому Центрі можуть проводитися міжнародні навчальні заходи для представників держав Східної Європи та держав-учасниць СНД.

МЗС і Держінспекція ядерного регулювання України за участю Національної академії наук повинні інформувати МАГАТЕ про готовність України до надання державам, які цього потребують, консультативної допомоги у створенні нормативно-правової бази з питань фізичного захисту ядерних установок, ядерних матеріалів та радіоактивних відходів, здійснення підготовки фахівців у відповідній сфері, повідомив секретар РНБО.

Крім того, за його словами, Кабінет Міністрів повинен якісно забезпечити участь представників України у роботі міжнародної конференції з питань фізичної ядерної безпеки, яку проведе МАГАТЕ 27-29 червня 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199