Народний депутат України, член парламентської фракції Партії Регіонів Нестор Шуфрич вважає за необхідне повернутися до мажоритарної системи виборів. Таку думку, як повідомляє прес-служба ПР, він висловив, коментуючи ситуацію, яка склалася у парламенті.

«Я завжди був прихильником пропорційної системи виборів, щоб люди голосували за конкретні партії, які повинні нести відповідальність за ситуацію у парламенті. Але останні події, на жаль, наводять на думку, що, напевно, окремі партії ще не досягли того рівня культури, щоб могли відповідати за власні дії у вищому законодавчому органі», - зазначив політик.

«Вперше в історії незалежної України у встановлений Конституцією термін не була відкрита чергова сесія парламенту. Такого раніше не було ніколи. Це означає, що новачки у парламенті не поважають ні Конституцію, ні парламентські традиції. У цих умовах на якийсь період часу, напевно, буде доцільно повернутися до 100-відсоткової мажоритарної системи. Якщо таке рішення буде прийняте, я за нього проголосую», - сказав Шуфрич.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Нагадаємо, регіонал Володимир Олійник заявив, що якщо опозиція продовжить блокувати трибуну парламенту і не дозволить почати роботу другої сесії Верховної Ради VII скликання, парламентська фракція Партії регіонів може погодитися на перевибори. Депутат також виступає за проведення виборів за мажоритарною системою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213