Прем'єр-міністр В'єтнаму Нгуєн Тан Зунг має намір відвідати Київ для підписання угоди про зону вільної торгівлі з Україною. Про це сказала посол В'єтнаму Хо Дак Мінь Нгуєт в інтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр».

«Над документом (угодою про зону вільної торгівлі) зараз йде кропітка робота. Очікується, що для підписання угоди в Київ прибуде глава нашого уряду Нгуєн Тан Зунг», - сказала посол.

Крім того, вона зазначила, що ця угода повинна істотно спростити процес двосторонніх торговельно-економічних відносин та істотно збільшити товарообіг між країнами.

«Перш за все, сподіваємося на зростання товарообігу між країнами. Якщо заглянути в перспективу, то в найближчі пару років воно повинне переступити межу в 1 млрд доларів - країни мають значний потенціал для цього», - сподівається Хо Дак Мінь Нгуєт.

Також посол зазначила, що В'єтнам вважає перспективним партнерство з Україною в авіаційній, космічній, суднобудівній, фармацевтичній галузях і сподівається на більш тісну співпрацю в енергетичному машинобудуванні, в культурі, науці, освіті та туризмі, передають «Українські новини».

Нагадаємо, посол В'єтнаму Хо Дак Мінь Нгуєт розраховує на підготовку угоди про зону вільної торгівлі з Україною до 2014 року.

В'єтнам також розраховує на досягнення товарообігу з Україною в 400 млн доларів за підсумками 2012 року.

Прем'єр-міністр Микола Азаров відвідав В'єтнам у середині листопада 2012 року.

Азаров розраховує, що переговори щодо угоди про зону вільної торгівлі з В'єтнамом завершаться до 2014 року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254