Київський районний суд Харкова переніс розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у зловживанні на посаді керівника «Єдиних енергетичних систем України» (ЄЕСУ) на 5 березня 2013 року.

Відповідну постанову зачитав на засіданні головуючий суддя Костянтин Садовський.

«Суд постановив вважати неможливим розглядати справу у відсутності підсудної Тимошенко», - заявив Садовський.

Суд постановив оголосити у судовому засіданні перерву до 5 березня до 10:00, передають «Українські новини».

Потім Садовський оголосив про закриття засідання і віддалився.

Засідання суду тривало близько 15 хвилин.

Під час судового засідання захисник Тимошенко, депутат Верховної Ради Сергій Власенко у черговий раз клопотав про закриття справи у зв'язку з відсутністю в її діях складу злочину.

«Я ще раз закликаю припинити цей фарс», - сказав він.

Депутат Ради Андрій Кожем'якін зазначив, що всі справи проти Тимошенко є політично мотивованими.

Прихильники Тимошенко, що знаходилися в залі суду, під час його виступу підтримали оплесками та скандуванням: «Юлі - волю»!

Садовський зазначив, що клопотання захисту будуть розглянуті за участю підсудної на відповідній стадії розгляду справи.

Нагадаємо, у жовтні 2011 року Служба безпеки України порушила проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко кримінальну справу за переведення боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України.

За інформацією прес-центру СБУ, Тимошенко «звинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн ​​грн, розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн податку на додану вартість, службовій підробці та в ухиленні від сплати 681 тис. грн прибуткового податку. Методом розкрадання бюджетних коштів було впровадження корпорацією ЄЕСУ фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній».

Тимошенко у 1995-1997 роках очолювала корпорацію ЄЕСУ.

У той же час захист наполягає, що справу Тимошенко щодо діяльності ЄЕСУ було закрито у 2005 році законно, і це підтвердив Верховний суд України.

19 вересня 2012 р. Господарський суд Києва задовольнив позов Міноборони Росії у справі щодо боргу ЄЕСУ. Суд зобов'язав Кабмін повернути Міноборони РФ 3,1 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205