Якщо опозиція продовжить блокувати трибуну парламенту і не дозволить почати роботу другої сесії Верховної Ради VII скликання, парламентська фракція Партії регіонів може погодитися на перевибори.

Про це заявив народний депутат від фракції ПР Володимир Олійник в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє прес-служба партії.

«Якщо ви захищаєте 84 статтю Конституції, це добре, але не порушуйте 83 статтю, де написано, що в перший вівторок лютого - початок сесії Верховної Ради», - заявив він.

«Ми проти силового розблокування. Проти категорично. Посміховисько з держави робити в світі ми не будемо. Що ж робити в цій ситуації? Якщо буде продовжуватися блокування Верховної Ради безпідставно, ми - за дострокові вибори. Це наша позиція. Нехай прийдуть інші депутати і нехай не блокують роботу Ради», - зазначив політик.

«Але ми будемо наполягати на тому, що система виборів повинна бути мажоритарною», - зазначив Олійник. За його словами, пропорційна система виборів виявилася неефективною.

«Партійна (система. - Ред.) себе показала. Вона віджила себе. Тому що коли кожен мажоритарник обирається, він несе відповідальність не перед партією, а перед своїм виборцем. Але багатьох, хто сховався в п'ятірці за лідерами, люди не бачать, і вони абсолютно безвідповідальні», - упевнений він.

Народний депутат зазначив, що мажоритарна виборча система довела свою ефективність у багатьох європейських парламентах.

«Така система працює в Європі. Зокрема, в Англії мажоритарна система. Тоді зникне питання про персональне голосування, тому що люди про це запитають. Тоді зникне питання, а кому ти служиш - людям чи партії? Я за те, щоб ми пішли на такий крок», - зазначив депутат.

«Протистояння, яке сьогодні в парламенті відбувається, користі не приносить. Парламент повинен діяти в інтересах держави», - резюмував Олійник.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що 5 лютого є початком 30-денного терміну, після закінчення якого Президент Віктор Янукович зможе скористатися правом розпуску Ради і призначити позачергові вибори.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265