Міністр оборони США Леон Панетта 11 лютого заявив про те, що Пентагон офіційно розширив список соціальних пільг для військовослужбовців, які перебувають у гомосексуальних стосунках, і їхніх партнерів, повідомляє Agence France-Presse.

Згідно з новими правилами міністерства оборони США, партнери військовослужбовців, які перебувають у гомосексуальних стосунках, будуть забезпечені пропусками, доступом до освітніх програм і правом на відвідування військових госпіталів. Крім того, в разі смерті військовослужбовця під час бойових дій його партнеру буде надаватися фінансова підтримка.

Панетта, однак, додав, що в даний час правові бар'єри не дозволяють забезпечити партнерів військовослужбовців медичною страховкою і житлом. Глава Пентагону пояснив, що для цього одностатеві шлюби повинні визнаватися в США на федеральному рівні (сьогодні одностатеві шлюби офіційно дозволені тільки в дев'яти штатах і окрузі Колумбія).

Міністр оборони також заявив, що зараз юристи Пентагону розглядають питання про те, яким чином можна надати одностатевим парам житло на території військових баз. Сьогодні зробити це неможливо, не порушуючи при цьому федеральний закон про захист шлюбу, який визначає шлюб як союз між чоловіком і жінкою, пише «Lenta.ru».

За даними AFP, число одностатевих пар в армії США, яких торкнуться ці зміни, складає близько 17 тисяч.

З вересня 2011 р. гомосексуалістам дозволено служити в армії США, не приховуючи при цьому своєї сексуальної орієнтації. Раніше в армії з 1993 року діяла політика «не питай, не говори»: гомосексуалістам дозволялося служити тільки за умови, що вони приховували свою орієнтацію. Якщо ставало відомо про те, що службовець армії має гомосексуальну орієнтацію, його звільняли.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212