США зажадали від Росії дотримуватися взятих на себе зобов'язань при вступі до Всесвітньої торгової організації і негайно зняти заборону на імпорт американського м'яса.

Як повідомляють «Вести», Росія наклала заборону на імпорт м'яса із США і Німеччини під приводом того, що в продукції було виявлено речовину, заборонену в 160 країнах світу, - стимулятор росту рактопамін.

«США дуже засмучені тим, що Росія вжила заходів щодо тимчасової заборони на імпорт американського м'яса, яке виробляється у відповідності з найвищими світовими стандартами безпеки», - повідомляється в спільній заяві торгового представника США Рона Кірка і глави мінсільгоспу Сполучених Штатів Тома Вілсака.

«Незважаючи на численні прохання американської сторони обговорити безпеку рактопаміну, Росія відмовилася від будь-якого конструктивного діалогу. Замість цього вона ввела повну заборону на імпорт американського м'яса», - підкреслив представник міністерства торгівлі США Рон Кірк.

Росія ввела заборону на ввезення яловичини, свинини, індички і кишкової сировини, а також субпродуктів 11 лютого. Новий захід має протривати кілька тижнів.

Як повідомляв ForUm, з 11 лютого Россільгоспнагляд призупиняє поставки із США в Росію свинини, яловичини, свинячої і яловичої вторинної сировини і готової м'ясної продукції з них. Це пов'язано саме з рактопаміном, що міститься в американському м'ясі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256